Roy sluit Duits IDM tevreden af.

De laatste wedstrijd voor het Duitse Kampioenschap (IDM) werd door het Roy Pouw Racing Team Holland aangegrepen als aanloop naar de laatste wedstrijden voor het Nationaal kampioenschap (ONK). De eerst volgende is aanstaande weekend op het circuit van Assen. Daar hoopt Roy, tijdens de zogenaamde “Race of The Champions”, zijn vormherstel om te zetten in een klinkend resultaat.

Na de laatste race was het al duidelijk dat Roy weer op de weg terug is naar het niveau zoals we dat van hem gewend waren. De 125 cc Aprilia werd weer ouderwets geprepareerd en dat gaf Roy het vertrouwen terug waar hij lang naar op zoek was geweest. Dit bleek ook het afgelopen raceweekend op het circuit de Hockenheimring. Direct zette hij tijden op de klok waarmee hij vorig seizoen top tien had gereden. Het niveau is dit jaar echter zo gestegen dat de heren coureurs hun eigen PR wel moeten verbeteren om tot eenzelfde resultaat te kunnen komen.

De kwalificatie verliep voor Roy goed, zat lekker op de motor en was bezig met het rijden van snelle tijden en daarnaast aan het zoeken naar verbeterpunten op het circuit zelf. Uiteindelijk reed hij twee seconden van zijn PR af, wat uiteindelijk een eenentwintigste plaats op de startgrid betekende. Nog belangrijker was het vertrouwen waarmee hij dit deed. Voor het eerst in lange tijd was Roy baas over de motor en niet andersom. Het plezier straalde er weer vanaf en dat geeft de burger weer moed.

Tijdens de race op zondag was Roy bij de start niet goed weg en kwam daarna ook nog in het gedrang terecht van de eerste knijpende bocht. Het gehele veld leek bijna stil te staan, maar iedereen kwam zonder schade de bocht door. Na de eerste doorkomst bleek dat hij geen plaatsen winst had geboekt maar ook niet had verloren. Roy kwam hierna in een groepje snelle coureurs terecht die streden om de tiende tot zeventiende plaats. Er ontstond een voor het publiek mooi gevecht. Daar de heren coureurs goed aan elkaar gewaagd waren, was het telkens stuivertje wisselen binnen deze groep. Roy wist de wedstrijd uiteindelijk te finishen op een prima zestiende plaats. Zijn beste IDM prestatie van dit seizoen. An passant verbeterde hij ook in de allerlaatste ronde zijn snelste ronde nog met een halve seconde, een teken dat het conditioneel ook goed zit bij de coureur uit Kerkenveld.

Na binnenkomst voelde dit resultaat voor het team als een overwinning, na alle malheur van de maanden hiervoor. Roy was direct weer bij de les en voelde dat het nog sneller had gekund als..... De monteurs begrepen de hint en wisten dat door het sneller gaan rijden er weer nieuwe technische uitdagingen zijn om de setup optimaal af te stemmen.

Terugkijkend op dit weekend was het team zeer tevreden over de progressie die er was gemaakt. Het IDM seizoen 2009 is er een om snel te vergeten, maar dit afsluitende raceweekend biedt weer perspectieven voor de aanstaande ONK races. Dit is aanstaande zondag op het TT-circuit van Assen, te weten: de Race of the Champions. Het kampioenschap zit er niet meer in dit jaar, echter het behouden van de vierde plaats is voor Roy een must. Het rijdersnummer vier op de kuip staat toch weer mooier dan het huidige nummer vijf. Ook is het eindresultaat van belang voor een uitnodiging voor het Europees kampioenschap, later dit jaar.

Redactie RPRTH.


© 2023 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden