"Uitslag 125 cc Oss"

Opnieuw podiumplaats voor zieke Roy Pouw.

 

Al jaren worden traditioneel de Pinksterraces voor het Open Nederlandse Kampioenschap voor wegracemotoren verreden op het stratencircuit van Oss. Onder bijna tropische temperaturen werden op het industrieterrein “de Paalgraven” de kwalificaties en de wedstrijd verreden. 125 cc coureur Roy Pouw uit Kerkenveld was er natuurlijk op gebrand om het resultaat van de afgelopen wedstrijd te evenaren en mogelijk zelfs te verbeteren, om zo zijn leidende positie in het klassement te behouden.

 

Niet alleen de buitentemperaturen liepen in Oss stevig op, ook de lichaamtemperatuur van Pouw was hoger dan gewenst. Met een koorts van bijna veertig graden leek het er op dat alle goede voornemens figuurlijk in het water zouden gaan vallen.

 

Pouw, sportman in hart en nieren, stapte toch op zijn Aprilia en reed zo goed en zo kwaad het kon zijn kwalificatieronden, onder het “genot” van de nodige aspirines. Na de eerste sessie kon Pouw zijn pak letterlijk uitwringen. Het ging nog niet helemaal naar zijn wens, maar het uitzweten had hem zichtbaar goed gedaan. Zo kon hij tijdens de tweede sessie geconcentreerder zijn ronden rijden en stond Pouw, net als het weekend ervoor, met een derde tijd op de eerste startrij. Gezien de omstandigheden een goed resultaat.

 

Billenknijpend werd er uitgekeken naar de wedstrijddag. Gelukkig had de nachtrust een positief effect op de koorts gehad en kon de coureur van het Roy Pouw Racing Team Holland toch aan de start verschijnen. Na de warming-up werd er nog een wijziging in de versnellingsbakverhouding aangebracht, om technisch in ieder geval in topconditie te kunnen starten.

 

De start verliep perfect. Pouw dwong zichzelf bij de eerste bocht in de leidende positie. Deze moest hij even afstaan aan Davy Thoonen om daarna zeven ronden lang aan de leiding te gaan. De winnaar van de vorige race, Jerry van de Bunt, drong wel aan, maar moest tot het gaatje gaan om Pouw te volgen. Pouw voelde de hete adem constant in zijn nek en in een spannend en fair gevecht moest hij in de negende ronde van de Bunt naast hem dulden. In een poging deze aanval af te slaan, geraakte hij naast de baan in het gras. Bijna ging deze actie fout, toen door een bult in het gras hij bijna van zijn racer werd afgeworpen. Als een volleerd motorcrosser wist hij de Aprilia weer op de baan terug te krijgen, maar was daardoor direct de aansluiting met kopman van de Bunt kwijt.

 

Door het hoge tempo dat de beide kemphanen hadden gereden was de op een derde plaats rijdende Davy Thoonen al behoorlijk op achterstand gereden en kon Pouw de race zonder enige dreiging veilig uitreiden. Opnieuw een tweede plaats en met twintig punten voor het kampioenschap opnieuw op het podium. Dit had niemand verwacht. Na de wedstrijd bleek dat hij nog steeds behoorlijke koorts had. Gezien dat feit was elk gereden resultaat uiteindelijk pure winst. Pouw staat nu met drie punten achterstand op van de Bunt tweede in het Nationaal Kampioenschap 125 cc. Derde staat vervolgens Davy Thoonen met eenentwintig punten verschil op Pouw.

 

Redactie RPRTH.

 
© 2023 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden