"Uitslag race 125 cc ROC"

"Eindstand 125 cc"

Roy Pouw Nederlands Kampioen 125 cc.

Tijdens de afsluitende Races of the Champions op het Asser TT circuit reed Kerkenvelder Roy Pouw een bekeken race en werd daarmee gekroond tot Nederlands Kampioen in de klasse 125 cc voor wegracemotoren.

De 18 jarige coureur van het Roy Pouw Racing Team bekroonde daarmee zijn lang gekoesterde wens. Kampioen worden van Nederland. Gestart als twaalfjarig jochie op een minibike, daarna racen in de Apriliacup, twee klasses waarin hij vicekampioen werd. Vanaf 2006 rijdt Pouw in de klasse 125 cc met wisselende resultaten. Mechanische pech en ook blessures stonden een definitieve doorbraak telkens in de weg. Ook dit jaar ging niet zonder het nemen van de nodige hobbels. Zijn vader ging zelf sleutelen, samen met “oude rot” Gerrie Gevers. Een keerpunt voor de Drent, zoals nu achteraf blijkt.

Het gehele raceweekend stond natuurlijk in het teken van het behalen van de titel. De concurrentie moest immers aanvallen om Pouw vanaf de leidende positie te verdringen. Tijdens de kwalificatie reed Pouw een vijfde tijd. Concurrent Dubbink stond voor hem op een derde plaats en Jerry van de Bunt stond direct achter Pouw op een zesde plaats. Een prima uitgangspositie voor de titelrace op zondag.

Na een uitgestelde start vanwege de regen en het wisselen van banden ging de laatste race van het seizoen iets verlaat van start. Pouw reed geconcentreerd en berekend zijn ronden. Dubbink was de eerste die in de drang naar voren een fout maakte. Hij maakte een stuurfout en schoot rechtdoor, maar wist zijn Honda toch weer op de baan te krijgen. Vervolgens passeerde hij Pouw. Jerry van de Bunt zat achter hem en zo kon Pouw zonder het nemen van risico’s op de natte en verraderlijk gladde TT baan berekend zijn ronden rijden. In de voorlaatste ronde ging Dubbink in de beruchte GT bocht onderuit en daarmee was de titel zo goed als zeker behaald. Na het vallen van de finishvlag was de ontlading groots. Het regende zelfs aan de binnenzijde van het vizier van Pouw zijn helm. De negende plaats was voldoende voor het behalen van die zo felbegeerde titel.

Nederlands Kampioen Roy Pouw:” Ik wist van tevoren dat het uitrijden van deze race belangrijker zou zijn dan gaan strijden voor een klinkend dagresultaat. Jerry van de Bunt zat immers achter me en Ernst Dubbink zat gedurende de race niet ver genoeg naar voren. De race heb ik daarom ook bedachtzaam en berekend uitgereden. Vanaf de start had ik ook geen perfecte grip met de banden, maar ik liet me daardoor niet gek maken. Toen Ernst in de voorlaatste ronde uitviel was het gewoon een kwestie van uitrijden. Ik ben vanzelfsprekend hartstikke blij en trots met mijn tite. Dit is zo belangrijk voor het team, mijn familie en sponsoren. Die hebben al die jaren zo hard voor mij gewerkt. Daar heb ik zeker wel een traantje voor moeten weg pinken. Nederlands Kampioen 125 cc 2010 staat toch mooi in de boeken met daarachter de naam Roy Pouw. Dat pakken ze mij nooit meer af.

Na de race was er op de Paddock nog een gezellige afterparty voor de genodigden die Pouw allemaal feliciteerden met het fantastische resultaat.