"Uitslag 125 cc Hengelo Gld."

Pouw pakt podium (2e) en kop in titelstrijd.

 

Voor motorcoureur Roy Pouw uit Kerkenveld was het alweer een tijd geleden dat hij op het ereschavot plaats mocht nemen. Afgelopen weekend, na het vallen van de finishvlag bij wegraces 125 cc op het stratencircuit de “Varsselring” in het Gelderse Hengelo, mocht het eindelijk weer eens zo zijn. Een tweede plaats in een hectisch raceweekend was een prachtig resultaat. Echter, geheel zonder problemen ging dat niet voor de Roy Pouw Racing Team Holland coureur.

 

Net als bij de voorgaande IDM races had de Aprilia racer behoorlijke honger en deed daarmee opnieuw een beroep op de kast met reserve onderdelen. Met slechts drie gereden kwalificatieronden in twee tijdtrainingen, stond Roy toch nog op de eerste startrij met een derde snelste tijd. Dit was goed natuurlijk, maar de benodigde kilometers om een goede race set-up te vinden waren er absoluut niet gemaakt. Dit zou later tijdens de race dan ook blijken.

 

Roy was bij de start van de race als een raket vertrokken, met vlak achter hem coureur Jerry van de Bunt. Nu is de “Varsselring” een circuit waarbij je eigenlijk alleen maar sprint van bocht naar bocht. Het is opschakelen van één naar zes om direct daarna weer vol in de ankers te gaan. Hierbij vergiste de coureur uit Kerkenveld zich eenmaal bij de beruchte Molenhoek en kon de racer nog maar net in de benen en op het asfalt houden. Helaas maakte van de Bunt van de gelegenheid gebruik en stak zijn Honda snel aan Roy voorbij.

 

Roy pikte nog even een aantal ronden aan, maar kwam er al snel achter dat de gemiste trainingsronden een probleem waren om goed te kunnen blijven volgen. Door een verkeerde versnellingsbakverhouding liep de Aprilia te vroeg in hoge toerentallen en miste daardoor net dat extra vermogen om van de Bunt te kunnen aanvallen. De race-ervaring die Roy in de jaren heeft opgebouwd deed hem, gezien de voorsprong op zijn achtervolgers, beslissen tot het veilig uitrijden van de race en nam iets gas terug. Een veilige tweede plaats levert namelijk meer punten op dan een heldenactie met een mogelijke valpartij of technisch falen als gevolg.

 

Van de Bunt pakte dus de volle winst en achter hem finishte Roy met een niet perfect afgestelde Aprilia als tweede voor de ruim op afstand gereden Davy Thoonen. Door deze tweede plaats is Roy klassementleider geworden in de tussenstand voor het Nationaal Kampioenschap 125 cc. Met de behaalde drieëndertig punten gaat hij aan kop, gevolgd met twee punten verschil door de dagwinnaar Jerry van de Bunt. Het belooft de rest van het seizoen 2010 nog behoorlijk spannend te worden.

 

De volgende race is opnieuw op een stratencircuit, wat de Kerkenvelder wel ligt. Er wordt vertrokken naar het zuidelijke Oss, waar 2e Pinksterdag de vierde race voor het ONK 125 cc op het programma staat.

 

Redactie RPRTH
© 2023 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden