Roy Pouw teleurgesteld na mechanisch falen.

De goede resultaten die tijdens de afgelopen wedstrijden in het Nederlandse Kampioenschap werden behaald, waren voor Roy een stimulans om ook in het Duitse Kampioenschap (IDM) weer eens een klinkend resultaat neer te zetten. Het behalen van punten in het IDM moet, gezien de flow waar Roy in zit, absoluut mogelijk zijn.

Zo leek het ook vrijdags tijdens de vrije trainingen op de Nurburgring in de Duitse Eifel. Met twee vingers in de neus reed Roy mee met de toppers uit het IDM en werden er goede rondetijden neergezet. Het voelde goed om eindelijk weer eens mee te kunnen doen met deze snelle jongens. De Aprilia liep als de brandweer en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Zaterdags tijdens de kwalificaties zou het nog sneller gaan, althans, normaal gesproken. De Aprilia had beslist zijn dag niet en Roy moest de dag afsluiten met rondetijden die absoluut niet leken op de tijden uit de vrije trainingen. Een kleine twee seconden langzamer was nou niet iets om een goed gevoel bij te krijgen. De racer mist een groot deel van het vermogen en komt absoluut niet op toeren. Zwaar teleurgesteld werden de kwalificaties afgesloten met de dringende mededeling dat de techneuten maar driftig op zoek moeten gaan naar de verdwenen PK’s.

De aansluitende wedstrijd werd door Roy nog wel begonnen, maar na enkele ronden kwam hij gelaten de pits binnenrijden. Aan alle kanten werd hij voorbij gereden door “mindere goden” en daarop besloot Roy dat het volkomen zinloos was om door te rijden.

Contacten die de heren monteurs hebben in Duitsland, hadden nog de mogelijkheid geboden om op een testbank op zoek te gaan naar het technisch falen. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald om de tweede race van het weekend alsnog perfect aan de start te kunnen verschijnen. Op de onwillige Aprilia werd bijna alles vervangen wat er maar te vervangen was, maar het euvel kon niet worden gevonden. Zo liep de racer weer perfect om daarna weer terug te vallen in het verlies aan toeren. Zondagsochtend werd er ook nog doorgesleuteld en ging Roy in goede hoop van alsnog start in de tweede race van dit weekend. Ook nu staken de problemen de kop weer op en stuurde Roy opnieuw vroegtijdig de pits binnen.

Het enige positieve aan dit weekend is dat zich dit falen voordeed bij wedstrijden voor het IDM en niet tijdens een wedstrijd voor het ONK. De volgende race hiervoor staat over twee weken op het programma. Er is dus nog tijd om de zaken weer op orde te krijgen om de aansluiting met de leider in het klassement niet te verliezen. Voordeel is wel dat de aankomende races Roy kan beschikken over een reservemotor. Hopelijk is dit niet nodig en leeft de Aprilia weer op als het de Hollandse bodem weer onder zijn voeten voelt.

Redactie RPRTH.
© 2023 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden