Roy Pouw krijgt Wild Card voor 80e Dutch TT.

De internationale motorbond. kortweg FIM, heeft afgelopen weekend aan de KNMV de namen bevestigd van de rijders die een wildcard krijgen voor de GP 125cc tijdens de 80e Dutch TT in Assen zaterdag 26 juni aanstaande. Daarbij ook de uit Kerkenveld afkomstige motorcoureur Roy Pouw.

Voor Roy Pouw is het zijn derde Wild Card in vier jaar tijd. In zijn Grand Prix- en TT- debuut van 2007 was hij na de race zelfs de beste Nederlandse Wild Card rijder. Vorig jaar liep de 79e Dutch TT door technische problemen voor de jonge Drent nog uit op een grote teleurstelling. Vreugde en verdriet liggen in deze tak van sport dicht bij elkaar. Dit jaar hoopt hij zich te revancheren.

Naast de vaste Nederlandse GP 125 cc deelnemers Jasper Iwema en Michael van de Mark staan ook Jerry van de Bunt, Pepijn Bijsterbosch en Ernst Dubbink op de lijst van Nederlandse deelnemers aan de 80e Dutch TT.

De goede resultaten welke door Pouw tijdens de afgelopen wedstrijden in het ONK zijn behaald hebben er de KNMV van doen overtuigen om hem ook dit jaar voor te dragen aan de FIM.  

Roy Pouw; “Hier had ik eigenlijk alleen maar op gehoopt. Je mag dan wel goed presteren, maar dat is absoluut geen garantie voor het verkrijgen van een Wild Card. Ik ben de KNMV heel erg dankbaar dat zij mij opnieuw hebben voorgedragen en dat de FIM de voordracht heeft gehonoreerd. Samen met mijn eigen Roy Pouw Racing Team Holland zal ik er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Ikzelf zit op dit moment super in mijn vel en ben natuurlijk trots en heel erg blij met deze altijd weer bijzondere uitnodiging. Presteren op wereldniveau is waar elke sporter van droomt.” 

Met mogelijk zes Nederlandse rijders in de klasse GP 125 cc, heeft het publiek een “Oranjekraker” van jewelste aan de start staan van de 80e Dutcht TT. Het zou toch mooi zijn om bij de afwezigheid van publiekslieveling Valentino Rossi de welbekende gele kleuren te vervangen door oranje, zodat “onze” jongens zich daar door extra gesteund voelen.

 

Redactie RPRTH.
© 2023 Roy Pouw Racing / Team Holland - Wijzigingen voorbehouden